Tebi ljubav dati

U prepunoj sali Doma omladine u Velikoj Plani, “Svet reči” je priredio veče ljubavne poezije neafirmisanih autora/ki , perormans pod radnim naslovom “Tebi ljubav dati”. Ceo program je zamišlejn kao “dijalog andjela i djavola” , tačnije onih koji veruju i onih koji ne veruju u to da ljubav postoji. Scenografiju i izbor tekstova je uradila maturantkinja Gimnazije, Jovana Stefanović, a u programu su učestvovali maturanti/kinje Djordje Živadinović, Jelica Živanović, Danijela Stevanović, Ana Jovanović i prvaci Stefan Tanasijević, Nina MIlić i Tijana Radovanović. Na klaviru ih je pratila Lola Novaković, učenica prvog razreda Gimnazije, a u muzičkom delu učestvovali su i nekadašnji gimnazijalci, studenti – Kiske i Djura.

Na kraju knjževne večeri, objavljeni su rezultati Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu, priču i esej o ljubavi koji je ove godine obuhvatio sve tri velikoplanjanske srednje škole. Pristiglo je dvadeset radova. Žiri koji je radio u sastavu: Jelena Zlatkova, Vesna Stojković, Ana Simović i Nevena Brkić doneo je sledeću odluku:

  1. nagradu dobila je Ana Jovanović, učenica IV razreda Gimnazije u Velikoj Plani za pesmu “Mesečeva kriška”
  2. nagradu je dobio Djordje Živadinović, učenik IV razreda Gimnazije u Velikoj Plani za pesmu “Pesma plavih kristala”
  3. nagradu je dobila Jovana Savić, učenica IV razreda Gimnazije u Velikoj Plani za esej “Osnov svake ljubavi je ljubav prema sebi”
  4. nagradu je dobila Danijela Stevanović, učenica IV razreda Gimnazije u Velikoj Plani za pesmu “Traganje za izgubljenim sopstvom”
  5. nagradu je dobila Joivana Milić, učenica IV razreda Gimnazije u Velikoj Plani za prozu “Posezanje”
  6. nagradu nje dobila Natša Pavlović, učenica III razreda Gimnazije u Velikoj Plani za hip-hop pesmu “Pismo ortaku”