PRIZNANjA DONATORI

Copyright© 2018 - UG “Svet reči” Velika Plana

Udruženje građana “SVET REČI” Velika Plana

“VRŠNJAČKOM EDUKACIJOM PROTIV DIGITALNOG NASILJA”

- Jagodina -

"VRŠNJAČKOM EDUKACIJOM PROTIV DIGITALNOG NASILJA" U GLOGOVCU/ OPŠTINA JAGODINA:

Poslednjih aprilskih dana, vršnjački edukatori Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Glogovca, održali su radionice u izdvojenom odeljenju u Dubokoj. Održane su još dve radionice na temu digitalnog nasilja kojima je prisustvovalo 46 učesnika/ca.

Prva radionica je održana za učenike 5. i 7. razreda. Radionici je prisustvovalo 5 učenika 5. razreda i 14 učenika 7. razreda.

U prvom delu, učesnici su slušali kratko predavanje edukatora koje su pripremili na osnovu dobijenog materijala, a nakon toga su kroz konkretne primere poruka sa društvenih mreža davali objašnjenje kako bi reagovali i postupili kada bi se oni našli u sličnim situacijama. Takodje, učesnici su navodili primere digitalnog nasilja za koje su čuli.

Druga radionica je održana za učenike 6. i 8. razreda. Ovoj radionici je prisustvovalo ukupno 27 učenika, 13 učenika 6. razreda i 14 učenika 8. razreda.

Radionica je realizovana na sličan način kao i prva, s tim što su učesnici ove radionice po tezama rešavali dobijene zadatke i potom davali komentare i diskutovali na zadatu temu. Učesnici 8. razreda su posebno bili aktivni i veliki broj učenika je svestan opasnosti koja vreba na društvenim mrežama. Takodje učesnici i ove radionice su navodili primere digitalnog nasilja iz svog okruženja i diskutovali o tome.