PRIZNANjA DONATORI

Copyright© 2018 - UG “Svet reči” Velika Plana

Udruženje građana “SVET REČI” Velika Plana

“PET DO DVANAEST!

DOK NE BUDE KASNO”

-   Beograd   -

PROJEKAT "PET DO DVANAEST! DOK NE BUDE KASNO!" U OŠ "FILIP FILIPOVIĆ" U BEOGRADU:


U okviru projekta „Pet do dvanaest! Dok ne bude kasno!“, 14.03.2018. godine, u Gimnaziji u Velikoj Plani, organizovane su dve obuke (trening za profesore i trening za učenike).

Cilj projekta je formiranje 10 timova za podršku deci i mladima iz porodica u kojima je prisutno porodično nasilje. Obuku su održale Biljana Lajović, psiholog i savetnica za borbu protiv nasilja u Ministarstvu prosvete i Smilja Sinđelić, psiholog. Projekat sprovodi Udruženje građana „Svet reči“, čija je predsednica Jelena Brkić Zlatkova.


U OŠ “Filip Filipović“ iz Beograda, nakon završenog treninga, realizovane su predviđene projektne aktivnosti. Vršnjački edukatori,Ana Jekić, Iva Al Halidi i Jana Ilić, uz podršku nastavnika mentora Irene Miljković, Sanele Drača i Ivana Milanovića, su održali predviđene radionice o rodnoj ravnopravnosti i ulogama. Izvedene su po dobijenom planu, sa modifikacijama u odnosu na starosnu grupu, a učesnici su, osim vršnjačkog tima, bili učenici četvrtog, petog i šestog razreda.Vladala je radna atmosfera, kvalitetna diskusija u smeru osvešćivanja i promene uvreženih stavova.


Radionice su realizovane u skladu sa predviđenim smernicama, prilagođenim potrebama grupe i projektnim ciljevima. Svi učesnici su bili angažovani, aktivni uz pozitivnu i radnu atmosferu.


Distribuiran je i edukativno-promotivni materijal u cilju pružanja podrške i širenja svesti o rodnoj ravnopravnosti kao meri sprečavanja različitih oblika nasilja.