PRIZNANjA DONATORI

Copyright© 2018 - UG “Svet reči” Velika Plana

Udruženje građana “SVET REČI” Velika Plana

“PET DO DVANAEST!

DOK NE BUDE KASNO”

- Lapovo -

Danas smo posetili OS "Svetozar Markovic" u Lapovu gde smo, u prepunoj sali, organizovali tribinu "PET DO DVANAEST! DOK NE BUDE KASNO! ZAUSTAVIMO NASILJE!"

U pitanju je skola sa kojom smo jos od davne 2004.godine saradjivali na razlicitim projektima i koja je uvek raspolozena za saradnju.

Nakon pozdravne reci direktorke ove skole, Slavice Tomic, okupljenim roditeljima, profesorima i ucenicima obratili su se clanovi Tima za zastitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja koji su bili na nasim obukama: Aleksandra Solevic, Jelena Milosevic, Danilo Ilicic i Dragan Stamenkovic (pedagog), vrsnjacka edukatorka Elena Kojic koji su govorili o aktivnostima njihove skole koje su organizovali u cilju prevencije nasilja. Jelena Zlatkova - autorka i koordinatorka projekta je ukazala na povezanost porodicnog i vrsnjackog nasilja kao i na obavezu svih nas koji smo zaposleni u skoli da nasilje prijavimo nadleznim institucijama kako bismo sprecili tragicne posledice.

Posto je Miljana Milovic danas bila sprecena da izvede monodramu, prisutni su imali priliku da pogledaju snimke nakon kojih je, Andrija Pantic, volonter "Sveta reci" govorio o uticaju situacije porodicnog nasilja na ponasanje deteta i formiranje njegove licnosti.

Tema je izazvala veliko interesovanje prisutnih, publika se aktivno ukljucivala u diskusiju sto govori da je u ovoj skoli ovakav vid aktivnosti vec postao dugogodisnja praksa.Tribinu je vodila novinarka web-portala "planamedia", Jadranka Micovic.

Projekat "Pet do dvanaest! Dok ne bude kasno" realizemo uz podrsku Ekumenske inicijative zena.