PRIZNANjA DONATORI

Copyright© 2018 - UG “Svet reči” Velika Plana

Udruženje građana “SVET REČI” Velika Plana

“PET DO DVANAEST!

DOK NE BUDE KASNO”

- Kučevo -

KUČEVO, 06.6.2018.godine

PROJEKAT "PET DO DVANAEST! DOK NE BUDE KASNO!"

U prepunom holu Srednje škole u Kučevu, danas smo održali tribinu „Pet do dvanaest! Dok ne bude kasno! Zaustavimo nasilje!“. Prisutni su mogli da se upoznaju kako da prepoznaju različite oblike porodičnog nasilja ( fizičko, seksualno, psihičko, ekonomsko), koje posledice ono može da ima po decu i mlade i šta treba preduzeti da se ono spreči.

Tribinu je otvorila v.d. direktorka ETMŠ Jelena Živković koja je govorila o važnosti uključenosti njihove škole u dva projekta UG "Svet reči". Nakon toga, prisutnima se obratila Ksenija Jankovic koja je govorila o aktivnostima koje je vršnjački tim organizovao u njihovoj školi nakon treninga koji je bio u martu. Ksenija je predstavila i vršnjačke edukatorke: Jovanu Lupšić, Milicu Kolundziju i Danijelu Stopa koje su, uz podršku mentorki, Ksneije Janković i Ane Armuš, održale jedanaest radionica sa svojim vršnjacima/kinjama.

Autorka i koordinatorka projekta, Jelena Zlatkova, govorila je o ciljevima projekta i potrebi podizanja kapaciteta Timova za bezbednost uključivanjem u programe edukacija koje imaju za cilj stvaranje Timova za podršku deci i mladima koji žive u porodicama u kojima je prisutno nasilje. Na samom kraju, govorile su Ana Armuš, prof.ove škole koja je goovorila o načinu rada vršnjačkog tima i novinarka web-portala Jadranka Mićović koja je predstavila kratku analizu dosadašnjih tribina i razgovora sa njenim učesnicima u Velikoja Plani, Požarevcu, Velikom Gradištu, Beogradu, Lapovu, Despotovcu i Glogovcu/Jagodini. Poruka ove tribine, kao i ostalih, bila je da je nasilje nedopustivo i da na njega moramo da reagujemo, dok ne bude kasno.

Učesnici su i ovog puta imali priliku da odgledaju odabrane snimke monodrame "Danas sam dobila cveće" i poslušaju audio-snimak pesme "Fragmenti" Erosa Alezija.


Sem učenika/ca i profesora ove škole, tribini su prisustvovali i predstavnici Školskog odbora, Saveta roditelja, loklane samouprave, prosvetni radnici iz više obrazovnih ustanova sa teritorije opštine Kučevo, komandir Policijske stanice u Kučevu Nenad Trajković i školski policajac Ivan Podkolzin

Pisanje medija o projektu:


>>> #1 Tekst o tribini u Kučevu koja je organizovana u okviru projekta "Pet do dvanaest! Dok ne bude kasno" koji realizujemo uz podrsku Ekumenske inicijative zena. Za vest kliknuti ovde.


>>> #2 Tekst o tribini u Kučevu koja je organizovana u okviru projekta "Pet do dvanaest! Dok ne bude kasno" koji realizujemo uz podrsku Ekumenske inicijative zena. Za vest kliknuti ovde.