PRIZNANjA DONATORI

Copyright© 2018 - UG “Svet reči” Velika Plana

Udruženje građana “SVET REČI” Velika Plana

“PET DO DVANAEST!

DOK NE BUDE KASNO”

- Smederevska Palanka -

SMEDEREVSKA PALANKA, 11.6.2018.godine: TRIBINA "PET DO DVANAEST! DOK NE BUDE KASNO!"


U Svečanoj sali Palanačke gimnazije danas je organizovana tribina kojoj su, osim učenika i profesora ove škole, prisustvovali: Sanja Đorđević-upravnica dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle osobe sa smetnjama u razvoju-Puž, Gordana Pejić iz Udruženja žena "Femina", školski pedagozi:Milica Poštić, Danijela Nikolić, Slađana Maslovarić, Biljana Živković, psihološkinja Suzana Lazić. Iz Centra za socijalni rad: Tamara Marjanović, socijalna radnica - voditeljica slučaja, Violeta Petković-Đinović, dipl.psihološkinja-voditeljica slučaja, Djurdjina Mladenović, dipl.soc.radnica.

Tribinu je otvorio direktor ove škole, Dragan Joković, koji je pomenuo dugogodišnju saradnju Palanačke gimnazije sa UG "Svet reči" na različitim projektima: protiv trgovine ljudima, diskriminacije, porodičnog i digitalnog nasilja. Jelena Zlatkova - autorka i koordinatorka projekta je predstavila ciljeve projekta i neophodnost pružanja podrške deci i mladima koji potiču iz porodica u kojima je prisutno porodično nasilje kao i povezanosti ovog problema sa mentalnim zdravljem mladih.

Ivana Lukić i Žarko Karadžić - profesori mentori vršnjačke edukacije su na neobičan način predstavili rad vršnjačkog tima svoje škole koji je prisutnima demonstrirao delove svojih radionica sa mladima.

Kroz interaktivni razgovor sa publikom, prisutni su imali priliku da čuju iskustva zaposlenih u relevantnim institucijama i organizacijama civilnog društva.