PRIZNANjA DONATORI

Copyright© 2018 - UG “Svet reči” Velika Plana

Udruženje građana “SVET REČI” Velika Plana

“VRŠNJAČKOM EDUKACIJOM PROTIV DIGITALNOG NASILJA”

KONFERENCIJA

- Velika Plana -

Velika Plana, 28.9.2018.godine


U Biblioteci "Radoje Domanović" u Velikoj Plani, sa početkom od 11 časova, održana konferencija "Vršnjačkom edukacijom protiv digitalnog nasilja", u realizaciji Udruženja građana "Svet reči" i uz podršku Telenor fondacije.


Projekat "Vršnjačkom edukacijom protiv digitalnog nasilja" sproveden je u dvanaest škola (8 srednjih i 4 osnovne) iz Podunavskog, Pomoravskog, Šumadijskog i Braničevskog okruga.

Konferencija je okupila vršnjačke edukatore i njihove nastavnike - mentore vršnjačke edukacije, direktore škola, predstavnike institucija, lokalne samouprave iz devet opština (Velika Plana, Smederevska Palanka, Požarevac, Veliko Gradište, Kučevo, Despotovac, Jagodina, Lapovo i Beograd).


Na četvorosatnoj konferenciji govorili su Jelena Zlatkova, predsednica UG "Svet reči" i autorka projekta, dr psiholoških nauka Lada Marinković iz Novog Sada na temu "Adolescent i odrastanje u virtuelnom svetu" i direktor Mreže organizacija za decu Srbije Saša Stefanović na temu "Zaštita dece od nasilja kroz međusektorsku saradnju". Na samom početku, učesnike su pozdravili Danijel Nikolić - spoljni saradnik Školske uprave Požarevac i Radiša Đorđević - školski nadzornik u penziji, predsednik Udruženja "Prijatelji dece Požarevca".


Na konferenciji su prikazani rezultati implementacije projekta u deset opština i proglašeni su pobednici nagradnog konkursa za filmić sa temom bezbednosti na internetu, a autori najboljih filmova nagrađeni su vrednim poklonima od strane Telenor fondacije. Ujedno, podeljene su zahvalnice timovima škola koje su učestvovale u projektu, direktorima i zaslužnim pojedincima.