PRIZNANjA DONATORI

Copyright© 2018 - UG “Svet reči” Velika Plana

Udruženje građana “SVET REČI” Velika Plana

“VRŠNJAČKOM EDUKACIJOM PROTIV DIGITALNOG NASILJA”

U sredu, 28.3.2018.godine, u novoizgradjenoj PROMEK radionici u Tehničkoj školi "NIkola Tesla" u Velikoj Plani, u periodu od 10h do 18h, Udruženje gradjana "SVET REČI" iz Velike Plane, organizuje trening "VRŠNJAČKOM EDUKACIJOM PROTIV DIGITALNOG NASILJA".

Treningu će prisustvovati 32 vršnjačka edukatora i 15 profesora koji će imati ulogu mentora u realizaciji vršnjačke edukacije iz 9 opština obuhvaćenih projektom.

Cilj projekta je informisanje, edukovanje i podizanje svesti dece i mladih,nastavnika, roditelja I šire lokalne zajednice  iz devet opština: Velika Plana, Smederevska Palanka,Požarevac, Veliko Gradište, Kučevo , Despotovac, Jagodina, Beograd (Voždovac) i  Lapovo  o problemu digitalnog nasilja, njihovo motivisanje na preuzimanje aktivne uloge u svojoj okolini  kroz podsticanje akcija kreativnog delovanja koje doprinose eliminaciji ovog problema.

 

Projektne aktivnosti  informisu o novim oblicima nasilja i rizicima koji nastaju sa sve većom upotrebom interneta i širenju znanja i veština pomoću kojih će se nasilje sprečiti i preventivno delovati.

Projekat uključuje edukaciju vršnjačkih edukatora koji će dalje da edukuju decu i mlade o bezbednom i odgovornom ponašanju na internetu i društvenim mrežama i koji će, zajedno sa njima da realizuju  set aktivnosti u školama i na društvenim mrežama putem kojih ćemo informisati oko 60.000 dece,mladih, nastavnika, roditelja, staratelja i  predstavnika šire društvene zajednice.  


Reč je o projektu koji  udruženje organizuje uz podršku Telenor fondacije.